Atalar demiş ya “Eller aya bizler yaya” diye.
Öyle herhalde.
Ülkenin gündemine şöylesine bir baktığımızda okuduklarımız bu sözü perçinliyor çünkü.
İşte bazı haberler:

HABER:
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, akademisyen ve milletvekillerini örnek göstererek, kamuda da sakalın serbest olmasını ve kravat zorunluluğunun kaldırılmasını istedi.

HABER:

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Ağırakça, Arap şeyleri gibi giyinince sosyal medyada olay oldu. Mardin Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ, Rektör Ağırakça'nın giyimini "Rektörümüz İslam alimidir. Kıymetli bir entelektüeldir. Önemli isim olarak Arap ülkelerine gitti. Giysiler oradan" şeklinde açıkladı.

HABER:
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Yabancı bir kadın ile tokalaşmak, ateş tutmaktan daha korkunç...”

HABER:

Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde bir araya gelen Batman'daki 56 sivil toplum kuruluşu (STK), son günlerde "tesettür yasağı" iddialarıyla gündeme gelen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'a tepki göstererek, "öğrencilerin kılık-kıyafet hakkındaki" yazısını protesto etti. Açıklamada, STK'lar rektörü istifaya davet etti.

HABER:
Başörtülü öğrencilerin üniversiteye alınmadığı iddiasıyla bir anda tartışmaların odağı haline gelen ODTÜ'nün Rektörü Ahmet Acar, yaşananları yorumladı: "Ortada kıyafet mağduriyeti yok..."Acar, Başbakan Erdoğan'ın üniversitelerde polis olmalı sözlerine ilişkin ise "Polis gelirse gençlik radikalleşir" dedi.

HABER:
Web sitesinde, nikah tanımı yapan Diyanet, bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikahlanabileceğini belirtti. Diyanet, bulûğ yaşının alt sınırını kızlarda 9, erkeklerde 12 olarak belirtti. Diyanet, kızların 9 yaşında gebe kalabileceklerini, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini bildirdi. Diyanet'e göre ergenlik çağına girmiş kız çocukları nikahlanırken yanlarında velilerinin olmasının daha uygun olacağını da açıkladı ve “Veli olmasa da olur” dedi.

HABER:
6 yaşında çocukla evlenilebileceğini, asansörde halvet olabileceği gibi skandal sözler sarfeden Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, "şehvet duygusu nasıl dizginlenir?" sorusuna cevaben "Yatağın şekli, yorgandan battaniyeye varıncaya kadar cinsel dürtüleri rahatsız eden bir yapıda olmamalıdır" demişti. Yıldız ayrıca "Baharatlı yiyecekler, aşırı et tüketimi, cinsel şehveti uyarıcı gazlı, kahve gibi çay gibi içecekler, kakaolu içecekler… Bunlar şehvet uyandırıcı şeylerdir" dedi.
Gibi…

Peki dünyada ne var ne yok?
Yapay zeka.
Dünya bunu konuşup, tartışıyor ve yapay zekalı insanlar toplumda yerini almasının ardından, normal insanların ne olacağını sorguluyor.
Burası Türkiye buradan çıkış yok!

Bilim çevrelerince Albert Einstein'dan sonraki en büyük dahi olarak görülen Dünyaca ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti.
Evrenin neden var olduğunu açıklamak için hiçbir ilahi açıklamaya ihtiyaç duyulmadığını da öne süren Havking, “çözemediğiniz bir problem var mı?” sorusuna verdiği yanıt ise ilginç.
Ne mi demiş?
Kadınlar!
Evet kadınlar…
Havking’in bu görüşünü “espri” olarak kabul etmekten başka bir seçeneğimiz yok.
Çünkü… “Neden?” diye bir soru yöneltilmemiş kendisine ki!

Eller aya gidiyor.
Biz ise halen daha bir çocuğun evlenebileceği alt yaşını konuşuyoruz.
Sonra?
Battaniye, ketçap, vezirin parmağı!
Bu kafa işte bu kafa.
İşte orta doğu.
Ölen de, öldüren de aynı sözü söyleyerek birbirini boğazlıyor.
Ne diyelim?
Allah akıl fikir versin!