12 Haziranda yapılacak genel seçimler öncesi meydanlar da boy gösteren Milletvekili aday adayları kendi tanıtımlarını tam gaz devam ede dursun öne çıkan isimlerde yavaş, yavaş netleşmeye başladı.

Özellikle CHP’de ilk iki sırada kimlerin yer alacağı aşağı yukarı şekillenmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu yanından hiç ayrılmayan Harun Akın’ın liseye girmesi kesin gözüyle bakılırken, Ali İhsan Köktürk’ün 1. sıradan aday adayı olacağı Kemal Kılıçdaroğlunu CHP genel başkanlığına seçildiği günden itibaren belliydi.

CHP’de  ilk iki sıranın bu isimlerden oluşacağını düşünürsek, 3 sırada Ereğli’den bir ismin yer alacağını düşünüyorum.

Ereğli’den CHP Zonguldak Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan birçok isim var.

Ancak bu isimlerin için öne çıkan tek isim Dr Recep Erdoğan..

Sempatik kişiliği ve yıllarca Ereğli Devlet Hastanesinde Dr olarak görev yapan Erdoğanın Ereğli ve Alaplı’da ne kadar çok sevildiğini herkes bilir.

Siyasette yeni bir isim olsa da CHP’nin Ereğli ve Alaplı’da en güçlü ismi şu an için o gözüküyor.

CHP’den 3 sıra Milletvekili adayı olacağını düşündüğüm Erdoğanın Zonguldak siyasetine renk katacağına inanıyorum.

Milletvekili olması durumunda özellikle bölgemize çok şey kazandıracağını inanıyorum.

Sesi soluğu çıkmayan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçalı’ın Milletvekilliğinin son günlerini yaşadığını listeye girme şansının olmadığı belirtiliyor.

Bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav'ı karşı karşıya kaldığı bir dönemde Sav’ın kurultay çağrısına destek veren Koçal’ın Kılıçdaroğlu tarafından düşünülmediği, belirtiliyor.

Bu bağlamda bir sırlama yaparsak…

1 Ali İhsan Köktürk, 2 Harun Akın 3 Recep Erdoğan olacağını düşünüyorum.

4 ve 5 sıralarda kimlerin olacağı önemi yok.

Bu sıralama ile CHP Zonguldak’ta 3 Milletvekili çıkartabilecek bir duruma gelir.

Ancak burada şunu da altını çizmek gerekir.

AK Parti ve CHP’de sıralamasında kimler olursa olsun.

Burada her iki parti için en önemli isim

MHP’ni adayı Ali Uzun’dur.

Sayın Uzun Zonguldak’ta çok şeyi değiştir.