Alaplı Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Nuri Tekin başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Tekin, Mayıs ayı meclis toplantısında İller Bankası’ndan asfalt çalışmaları için kredi kullanma yetkisinin meclis üyelerinin oylarıyla alındığını hatırlattı.

Başkan Tekin, yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını belirterek, “İller Bankası’na yaptığımız başvuru sonucunda 50 milyon liralık asfalt kredimiz onaylandı. Kastamonu Bölge Müdürlüğü ile yürütülen görüşmeler ve yazışmaların ardından resmi evraklarımız da tarafımıza ulaştı. 36 ay vadeli asfalt kredimiz onaylanmış durumda. Bu kredi Alaplı’mıza hayırlı olsun.” dedi.

Kredi sürecinde destek verenlere teşekkür eden Tekin, özellikle AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’un önemli katkıları bulunduğunu ifade etti.

Daha önce asfalt kredilerinin 84 ay vadeyle kullandırıldığını, son yıllarda bu sürenin 24 aya kadar düşürüldüğünü dile getiren Tekin, şunları söyledi:

“İller Bankası yetkilileri kredimizin 24 ay vadeli olacağını ifade etmişti. Bu durumu Sayın Milletvekilimiz Saffet Bozkurt’a ilettik. Kendisi konuyla yakından ilgilenerek kısa sürede dönüş yaptı ve kredimizin 36 ay vadeyle onaylanmasını sağladı. Hem kredimizin onaylanmasında hem de vade süresinin uzatılmasında büyük emeği bulunan Sayın Milletvekilimiz Saffet Bozkurt’a Alaplı halkı adına teşekkür ediyorum. Allah Razı Olsun diyorum.”

İhale sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Tekin, “Banka ile yazışmaların tamamlanmasının ardından ihale sürecine geçeceğiz. Planlamalarımıza göre asfalt çalışmalarına Eylül ayında başlayacağız. Önceliğimizi acil ihtiyaç duyulan bölgelere verecek ve eksik kalan yollarımızı asfaltla buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği günden bu yana hizmet anlayışında siyaseti ön planda tutmadıklarını vurgulayan Başkan Tekin, Alaplı’ya yapılan her yatırımın yanında olduklarını söyledi.

“Bizim tek derdimiz Alaplı’ya hizmet etmektir.” diyen Tekin, şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Alaplı söz konusu olduğunda hiçbir zaman siyaset yapmadık. Devletimizin ilçemize kazandırdığı tüm yatırımlarda Alaplı Belediyesi olarak elimizden gelen desteği verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızı siyasi görüşüne göre ayırmadan, Alaplı’nın her mahallesine ve her metrekaresine eşit hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduk.”

Başkan Tekin, konuşmasının sonunda asfalt kredisinin onaylanmasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, İller Bankası Genel Müdürüne, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’a, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Altan Güngör’e, belediye ve il genel meclis üyeleri ile sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Alaplı’mıza destek veren, taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. İnşallah bu krediyle birlikte ilçemizin ihtiyaç duyduğu yolları modern ve konforlu bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

ATIK MALZEMELERİ EKONOMİYE KAZANDIRIYORLAR
ATIK MALZEMELERİ EKONOMİYE KAZANDIRIYORLAR
İçeriği Görüntüle

A L A P L I T Ü E K İ N1A L A P L I T Ü E K İ N2A L A P L I T Ü E K İ N-1

Muhabir: Tuncay Tokay