Tarihi Turistik ilçemiz Safranbolu sadece bu özelliğiyle değil bir takım ATASÖZLERİ üreten ilçemiz olarak da biliniyor.
Adını SAFRAN bitkisinden alın SAFRANBOLU da üç değişimi sizlere hatırlatmak ve köklerinin nereden geldiğini bilmenizi istedim,Bir
PAPUCUN DAMA ATILMASI iki..KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR
Üç TABAK HANEYE PİSLİK Mİ YETİŞTİRECEKSİN
Evet bu üç ATASÖZÜ tarihi bir vesika olarak Safranbolu TÜRK TARİHİNDE yaşanmış öykülerden alınmıştır.
NE BİTMEZ MÜFTÜLÜK BİNASIYMIŞ!
Ne zaman Cuma günü namaza gitmiş olsam bir camiye yada MÜFTÜLÜK binamıza yardım toplanırdı.Bir kaç hafta önce Kılıç Camiinde toplanmayınca bende her halde para konusu çözüldü yorumu yapmıştım.
Yanlış düşünmüşüm bu hafta Cuma günü yine ULUCAMİ de para toplanınca demek ki HOCALARIMIZI dilenci yerine koymaya devam ediliyor, diye düşündüm.
SAPÇA TÜNELİNİ IŞIKLANDIRMAK KADAR ZOR NE KADAR ZORMUŞ!
Zonguldak Devrek istikametinde sürekli oğlumla gidip geliyorum SAPÇA tünelinde öylesine bir zifiri karanlık var ki sanırsınız ATAM BOMBASI atılmış da terk edilmiş bir tünel.
Birde tünelden Devrek tarafına giderken üç kilometrelik bir çalışma var.Otomobiller inanan disko dans ediyor.Heran bir kaza olabilecek gibi geliyor bana
Bu yol biran önce asfalt yapılmalı ki festival mevsiminde sıkıntı olmasın.Kaza yaşanmasın kazalarda can kaybımız olmasın.
Birde bizim sapça tüneli girişinde bir büyük kaya kitlesi BEN BURADA AZRAİL OLACAĞIM diye haykırıyor.
Kime niyet kime kısmet bir gün gelir o büyük kaya kitlesi ya yolu kapatır, yada bir otomobilin üstüne çöker CANLAR YANAR
UZUNKUMA ÇAMUR NEDEN DÖKÜLÜYOR
KAPUZ da UZUNKUM yol çalışması yapılıyor ancak hafriyat denize dökülüyor.Çevre sakinleri ise yaz aylarında sadece bir deniz keyfimiz vardı.Bu yıl tadımız kalmadı hafriyat denize dökülünce denize giremez olduk diyorlar.
Sabahları erken saatte dökülen hafriyat denizi çamur deryası yapıyor.UZUMKUM sakinleri tamam yol çalışması yapılsın ancak Denize hafriyat dökülmesin bu yıl denize girelim sezon sonunda çalışmalar hızlandırılabilir. En azından bizde KAPUZ sakinleri olarak TEMİZ bir şekilde denize gireriz,diyorlar.
Bizde olayı yerinde incelemedik aynı zamanda yağımın denize aktarılması saatinin değiştirilmesi gerektiğini gördük.
Biz çalışmaları yapan belediyeden bu hassasiyeti UZUMKUM sakinleri adına bekliyoruz.