Geçmişte Zonguldak ve havzasında doğalgaz telaffuz edildiğinde sendikalar ayağa kalkar,  “ Bu Zonguldak’a en büyük ihanet olur”  nitelendirmeleriyle doğalgaza karşı duruş sergilerlerdi. Şimdi ise doğalgaz ile yatıp doğalgaz ile kalkar olduk. Doğalgaz’ın çevre sağlığı için mükemmel olduğunu düşünenlerdenim.  Ancak, doğalgaz da dışarıya bağımlı olduğumuz süre içinde de maden kömürünü sonuna kadar savunanlardanım.

 Taşkömürü ömrünü yitirmediği müddetçe ülkemizde artan elektrik enerjisi ihtiyacını ve sanayisinin gereksinmesini karşılamak, bünyesinde barındırdığı nüfusu ısıtmak zorundadır.  Taş kömürümüzü işte bu nedenle gerçekçi olarak değerlendirmeye mecburuz.

Gündem’de doğalgaz tartışılırken ve tam sırası gelmişken, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) başta olmak üzere tüm Demokratik Kitle örgütleri, Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun (TTK) varlık sebebi gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermelidirler.

Gerek muhalefet partilerinin, gerekse iktidar partisi yöneticilerinin, siyaseti bir kenara bırakarak, hiç bıkmadan, yorulmadan TTK da yeni alanların araştırılarak devreye sokulması, mevcut alanlardan azami üretim yapılması, üretime hazır vaziyette bekleyen alanlara, yeni teknolojileri de devreye sokularak girilmesi gerektiğini ve bunların yapılabilmesi için de işçi açığının giderilmesi, teknik eleman ve yetiştirilmesine ihtiyaç olduğunu, el birliği ile tekrar tekrar anlatmaları gerekmektedir.

 Zonguldak’ımız için, ülke ekonomisi için, ülkemizin enerjisinin az da olsa karşılanması için ve bölgemizin geleceği için konu tekrar gündeme getirilmelidir. Bu konuda başta Genel Maden İşçileri Sendikası olmak üzere herkesin görevidir.  “ Sen yapacaksın, Ben dedim oldu “ demenin hiç zamanı değil.

Unutmayalım ki, başka Türkiye Yok..

 Unutmayalım ki başka Zonguldak’ta yok...

Yine unutmayalım ki; Bizim bizden bize başka dostumuz da yok.

İster bu yazıyı madencinin son çırpınışı, ister yakarışı olarak kabul edin..

Ama ne olur yok saymayın…

Uzun lafın kısası,  yıllarca yazılanların, çizilenlerin bir özetini siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.

Umarım müsait yerlerde değerlendirirsiniz….