Havasına  suyuna, taşına toprağına, bin can fedadıır  bir dostuna ,her köşesi cennettir ,diye devam eder memleketim şarkısı. Ne de güzel  söylerdi  rahmetli  Ayten   Alpman.

Havalar soğumadan çevreyi bir dolaşmak istedik  ve  birkaç yıldan beridir görmediğim  Bartın tarafına  gittik. Bartın’a gitmişken Çakraz’ı görmemek olmazdı tabii. Tepeden uzun uzun seyrettik, bayağı yapılanmalar fazlalaşmış, haliyle deniz var tabii. Kısa mevsimde olsa, vatandaş birkaç kuruş kazanma çabasında.Tipik bir Karadeniz manzarası, koyun yukarıdan görünümü çok güzeldi.

Çakraz’a  bakarken tepeden, aklıma Kireçlik geldi. Kireçlik’e de öyle tepeden bakılır.Bir  manzarası vardır ki saatlerce   kalmak istersiniz. Hiç bir zaman bozulmayan doğası ile  mest olursunuz. Ellili ve atmışlı yıllarında  Çakraz  gibi  şen  şakraktı. Hem denizden, hem karadan ziyaretçilerle dolup taşardı. Bir kere gelip gören  tiryakisi olurdu. Halen  yolunun bozuk olmasına rağmen insanlar denize girebilmek için o yorgunluğu göze alıyorlar. Çünkü çevrede   sadece kuş seslerinin duyulduğu , sessiz ve temiz olan Kireçlik’den başka bir güzellik kalmadı.  Maden çıktığı yıllarda da manzara aynıydı. Denizin mavi rengi, yemyeşil  ormanı, deresi,  serin içme suları, mağaraları ile hala orada,  ziyaretçilerini  bekliyor. Çocukluğumun geçtiği,  hayallerimin  yeşerdiği  memleketim bir başkadır.

Önder gazetesinin yayınladığı  Ereğlimiz’in, helikopter ile çekilmiş videosunu seyrettim,o kadar yükseklikten Ereğli’yi  görme  şansım olmadığından,büyülendim.Bir kez daha anladım ki ben cennette yaşıyorum. Ormanın böyle vahşi görünümü, yeşili, denizin çarpıcı mavisini başka bir yerde rastlamak az olsa gerek. Çok memleketler gördüm, belki bizimkinden daha güzelleri de  vardır.Ama insanın çocukluğunun geçtiği, yaşadığı memleketi bir başka güzel  geliyor gözüne. Fazla mütevazi olamayacağım, memleketimizle   övünebileceğimiz  çok değerlere  sahibiz. Önemli olan elimizdekilerin kıymetini bilmemiz. Taşın altına elimizi  koyarak, bu cennete daha neler yapabiliriz, rahat nefes alabileceğimiz alanlar kurabiliriz, bunları  düşünerek  hayata  geçirmek olmalı diye düşünenlerdenim.  Bir başkadır benim memleketim.