Dünya ve Ülkemiz ikiye bölündü; Ukrayna’yı destekleyenler ve desteklemeyenler diye. Bunun için her şeyden önce Ukrayna Hükümet yapısına bakmak gerekir. Zelenski, 6 ay içinde kurdurulan parti ile bulunduğu makama gelen kişidir. Arkasında ABD, AB ve işbirlikçileri vardır. Film şirketi ortağını İstihbarat Başkanı yapmış, komedyen olmasında yardım eden arkadaşlarını da yönetimin çeşitli kademelerine atamış, parasını (40 milyon $) Kıbrıs dahil ofshore hesaplarına kaçırmış kişidir.

Ukrayna’nın Neonazi Taburları ve Ordusu binlerce insanı öldürmüş ve Rusya’ya doğru genişleme arzularını ortaya koymuşlardır.

1994 yılında NATO ile ortaklığa dolayısıyla sorunlara ilk adımı atmıştır. SSCB’den ayrıldığı 1991 yılından itibaren bu sorunlarla ABD, AB/SSCB arasında tercih durumunda kalmıştır. ABD’nin Rusya’yı kuşatma politikası çerçevesinde ön plana geçmiş Rusya’nın (Putin’in) tüm ikazlarına rağmen bu politikadan vazgeçmemiştir.

Günümüzde biz nasıl Güneydoğu’da Kürt Devleti istemiyorsak, İsrail çevresinde güçlü başka Arap Devleti istemiyorsa Rusya da NATO’ya bağlı Ukrayna’yı istememektedir.

Biz nasıl BOP/GOP’a karşı isek Rusya da Ukrayna’ya NATO’nun/AB’nin yerleşmesine, Karadeniz’in de ABD denizi olmasına karşıdır.

Kaldı ki ABD Güvenlik ve Dış Politika Uzmanı Dişişleri Bakanlığı yapmış olan Brezinski de 2017 yılından itibaren Ukrayna konusunda bugünkü hataların yapılmaması gerektiğini (günümüzde de) ifade etmiştir.

ABD/AB’nin Ukrayna, Güneydoğumuzda bir Kürt devleti kurma ve Akdeniz’e açılma, Doğuda Ermenistan’ı geliştirme politikaları ile Ülkemizi de cehenneme çevirmektedir.

Ülkemiz de Evangelishe’lerin FETO/Oktarcı/Mezhep/Cemaat politikaları ve yandaşları ile Tarım, Eğitim, Adaletten ve diğerlerinden uzaklaştırılmış, Ordunun, Ülkemizin Türk Ruhu yozlaşmıştır.

Cemaatlerin arkasındaki yabancı güçlerin desteği açığa çıkmış ve Ülke sırlarını efendilerine aktardıkları mahkeme kararlarıyla saptanmıştır. Örneğin; Kozmik Oda, Seferberlik planları, Soçi anlaşmasının deşifre edilmesi ve diğerleri…….

Ayrıca mezheplerin Dini Evangelishe’lerin, Yahudilik (Talmut tarikatı) yönünde revize ettikleri açıktır.

Bunlar ve daha birçok bu gibi şeyleri göz önüne almadan taraf tutmaya zorlanmak yanlış olmaktadır. Gerçekler yıllardır ortadadır.

Putin gibi eğitimli Rus milliyetçisi bir insanın karşısında başarılı olma sonuçları zayıftır. Ancak savaşı uzatma stratejisi ile Doğu Avrupa’da kalabilir veya burayı da Irak, Suriye, Libya gibi cehenneme çevirirler. Ve bütün bunlar bize yabancı değildir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, haklı olmayan savaş cinayettir.. Ama savaşa neden olanlar hep gözardı edilmekte, alet olarak kullanılanlar da milli kahraman!!??? olmaktadır… Yılan Adasındaki Ukraynalı askerler Kahramanca TESLİM olmuşlardır..

Savaşlar ve yanlış politikalardan geriye Sakatlar, Yoksullar, Zenginler ordusu kalmaktadır. Bu durum bize de yabancı değildir. Rusya’nın parçalanması Ukrayna’dan başlar. Rusya’nın hedefi 2014 Minsk Anlaşmasına dönmektir. Bunu yıllarca da ifade etmişlerdir. Gerçekleşirse duracaktır. Ama NATO/AB fiili savaşa girmese de silah desteği ile bu ülkeyi karıştırmaktadır. Muhtemelen de PUTİN (Rusya) bu işten karlı çıkacaktır.

Şimdi sorulması yada düşünülmesi gereken soru; yeteneksiz, bilgisiz yöneticileri iktidara getiren Ukrayna halkının… hiç mi suçu yoktur?!..